piątek, 03 października 2014

Powrót do szkoły. Czyli sezon na jedzenie w pojemnikach uważam za otwarty! Ponieważ przeważnie całe dnie spędzam na uczelni, staram się przygotowywać coś zdrowego i pożywnego. A to danie jest bardzo fajną, wysyconą warzywami propozycją na szkolny obiad. Spróbujcie sami!

Na 2 porcje:

60g makaronu razowego

2 cebule

Pół puszki pomidorów w puszce

3 spore różyczki kalafiora

1 marchewka

1/3 puszki czerwonej fasoli

Kurkuma, kolendra

Trochę natki pietruszki

 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po upływie połowy czasu gotowania (gdy makaron już da się przebić, ale nadal jest jeszcze twardy) dodajemy rozdrobnione różyczki kalafiora i pokrojoną w kostkę (obraną) marchewkę

W czasie, gdy makaron się gotuje podsmażamy 2 cebule

Gdy będą przyrumienione na złoto, dodajemy fasolę i pomidory

Sos przyprawiamy

Ugotowany makaron z warzywami dodajemy do sosu

Dzielimy na porcje posypując natkę pietruszki

Smacznego!



Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
JemyZdrowo.pl