Blog > Komentarze do wpisu

Spaghetti szpinakowe z marchewkowym akcentem

Na przekór właśnie podsumowanej akcji bezglutenowej- dziś spaghetti. Oczywiście makaron razowy można zamienić bezglutenowym i będzie (nadal pyszny) obiad gluten-free. W moim przypadku chyba spadek sił i takie podejście "nie chce mi się" było kwestią przypadku i gorszego samopoczucia, a nie do końca glutenu. Dlatego dziś nie wyrzekałam się tego białka na obiad ;)

 

Na spaghetti potrzebujemy:

30 g makaronu razowego 

4 kulki mrożonego szpinaku

łyżkę serka do smarowania pieczywa (u mnie Bieluch)

1 marchewkę

Szpinak rozmrażamy gotując w osolonej wodzie, po pewnym czasie dodajemy trochę granulowanego czosnku

W oddzielnym garnku z wrzącą wodą gotujemy makaron i marchewkę pokrojoną w kostkę

Gdy szpinak się ugotuje- odcedzamy go i miksujemy blenderem z serkiem (to będzie nasz sos)

Po ugotowaniu makaronu wykładamy go (razem z marchewką) na talerz i polewamy sosem

Obiad gotowy 

Smacznego! 



wtorek, 17 września 2013, dietoholic

Polecane wpisy

Komentarze
2013/09/17 16:54:29
Podoba mi sie Twoja stronka,,,jest bardzo jasna ,,dobre zdjecia,,-super!
Jesli chcesz promowac ja na mojej stronie fb,,"Tasty life ",,dodawac wpisy --to zachecam!
Jola K.
Pozdrawiam z Wloch!!!
-
2013/09/18 20:49:23
Dzięuję bardzo za tak pochlebny komentarz! :) Zaraz zerknę na Twoją stronę na fb i chętnie skorzystam z promowania
-
2014/04/30 12:44:13
Bardzo fajnie, ze użyłaś makaronu razowego, więcej węglowodanów złożonych :) o wartości zdrowotnej szpinaku też długo by mówić, jednym słowem dobra dieta i samo zdrowie. Pozdrawiam
Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
JemyZdrowo.pl