Blog > Komentarze do wpisu

Fasolka i burak w sosie szpinakowym

Kocham fasolkę. Tę pyszną, letnią, żółciutką i przepyszną fasolkę. uwielbiam buraki. To one, nie lody, poprawiają mi humor. A do tego szpinak. Element obowiązkowy w każdej uczelnianej sałatce. A mix tych trzech daje przepyszny obiad! Zobaczcie sami

1 mały burak

spora garść żółtej fasolki

4 kulki mrożonego szpinaku

pół pomidora

3 łyżki jogurtu naturalnego

pół łyżeczki gałki muszkatałowej

ćwierć łyżeczki szafranu

garść pestek słonecznika lub innych nasion

Buraka i fasolkę dokładnie myjemy i gotujemy na parze

Szpinak gotujemy z gałką muszkatałową i solą czosnkową

Gdy szpinak się ugotuje- robimy sos. Wrzucamy szpinak do blendera, dodajemy jogurt, gałkę i szafran- miksujemy

Pomidora kroimy w ćwiartki lub małe kawałki

Gdy warzywa się ugotują- polewamy je sosem i oprószamy pestkami słonecznika

Smacznego!

 

poniedziałek, 22 lipca 2013, dietoholic

Polecane wpisy

Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
JemyZdrowo.pl