Blog > Komentarze do wpisu

Młoda kapusta z koperkiem. W wersji light

Jak widzicie- faza koperkowa mi jeszcze nie minęła ;)

Nie potrzeba do niej masła czy śmietany. Nie musi być smażona. W mojej wersji- lekka i smaczna. Spróbujcie sami.

Składniki:

1 główka kapusty

1 pęczek koperku

ok. 750 ml wywaru warzywnego (ilość wywaru zależy od rozmiaru główki kapusty. Moja była bardzo okazała)

łyżka miodu

ew. sól i pieprz

 

Kapustę szatkujemy

Wrzucamy do garnka z wywarem

Gotujemy

Pod koniec gotowania dodajemy koperek i miód (+ewentualnie przyprawy)

 

Można szamać samą kapustkę (koniecznie na ciepło) lub jako dodatek do obiadu (polecam młode ziemniaki + kapusta+ marchewka na parze)

Smacznego!

czwartek, 07 czerwca 2012, dietoholic

Polecane wpisy

Durszlak.pl Top Blogi Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
JemyZdrowo.pl